Dansen in Studio Rotterdam22 april 2016

Een draaidag in de greenscreen-studio begint met een goede voorbereiding. Voordat de mensen die gefilmd gaan worden binnenkomen, wordt alles helemaal klaar gezet zodat iedereen direct aan de slag kan.De tegels op de vloer moeten recht liggen, de lampen correct afgesteld, de camera juist ingesteld en het draaiboek wordt nog eens grondig doorlopen. Om alles nog een laatste keer te testen staat het team zelf even model. Hierbij kijken ze of de lichtval klopt en het kader van de camera naar wens is.

Vandaag wordt de studio gebruikt voor een overheidsorganisatie die iets te vieren heeft. Er is zojuist een mooi project afgerond, waarvoor alle mensen die hebben meegewerkt op ludieke wijze worden bedankt. Dat willen ze graag doen met een video.

In totaal wordt een groep van acht mensen in onze greenscreen-studio gefilmd. Ze gaan één voor één voor de camera staan. Voor de cameraman is het een dag als alle andere, maar voor deze mensen is het nog even wennen. Het kan lastig zijn om in te beelden dat je in een totaal andere ruimte staat, terwijl je daadwerkelijk in een groene ruimte bent en er camera’s en lampen op je gericht staan.

Gelukkig maakt het ongemakkelijke gevoel al snel plaats voor plezier en wordt iedereen die voor de camera gaat dansen, luid aangemoedigd door alle collega’s die zich in de hoek van de studio op de bank hebben verzameld.
 Ondertussen zorgen de cameraman en regisseur ervoor dat de energie erin blijft. Ze proberen er alles uit te halen om uiteindelijk het beste resultaat te krijgen. Dat betekent dat ze de meeste opnames een aantal keer overdoen en er af en toe geschoven wordt met lampen en decorstukken. Er is ook ruimte om te improviseren. Wanneer je daadwerkelijk in de greenscreen-studio staat is het natuurlijk anders dan zoals het van te voren op papier is bedacht. Soms gebeurt er iets spontaan dat goed blijkt te werken. Bart Haver, de regisseur is constant bezig met afwegen wat het beste werkt. Alles gaat in overleg. Bij twijfel worden beiden opties opgenomen en hoeft uiteindelijk pas in de montage de knoop te worden doorgehakt. Alles wordt uit de kast gehaald om dat ene kleine stukje video zo perfect mogelijk te maken.

Als de draaidag er op zit, is er genoeg materiaal om mee aan de slag te gaan. Het was uiteindelijk een halve dag werk voor deze groep mensen maar met een mooi resultaat. Vervolgens gaat de editor met het materiaal aan de slag. Hij zorgt voor een geschikte achtergrond en dat de beelden uiteindelijk samenkomen tot een mooi geheel.

Greenstudio huren

Klik op de onderstaande button, kies je pakket en huur direct!

HUUR DIRECT

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Green screen studio huren

Klik op de onderstaande button, kies je pakket en huur direct!

HUUR DIRECT

Contact

Gouvernestraat 133-1
3014 PM  ROTTERDAM

Telefoon +31 010 3020072
E-mail info@studiorotterdam.nl

Scroll naar boven